Terminen

Kåren har ordinarie verksamhet som följer skolåret med några dagar och ibland en veckas förskjutning. Ledarna brukar bestämma och skicka ut information när skolstarten närmar sig.

Ekonomistämma och Årsmöte

Kårens ekonomistämma hålls på våren, vanligtvis söndagen V.11

Kårens årsmöte hålls på hösten, vanligtvis söndagen V.45

Kallelse till både ekonomistämma och årsmöte skickas ut två veckor innan mötet.

Kåravslutning

Kåren har en kåravslutning första veckan i juni och enligt praxis med ett rullande ansvarsschema; spårar-, upptäckar-, äventyrar- och utmanargrenen turas om att ansvara och hålla i kåravslutningen. 2019 stod spårargrenen för avslutningen och kåren spelade då quidditch tillsammans. Årets avslutning kommer arrangeras av upptäckargrenen.

Kåkstädardag

En gång per år, vanligtvis i slutet av augusti, samlas kårens ledare samt funktionärer och röjer upp i kåken inför hösten. Till exempel sorteras det i köket och ledarrummet, kontoret städas och vi säkerställer att både hus och tomt ser fräscht inför terminen.

Julmarknad

Kåren anordnar varje vinter en Julmarknad under första adventhelgen, lördag-söndag 12-16 båda dagarna i Mälarhöjdens skola. Där anordnas bland annat loppis, café, diverse lotterier och stånd med hemgjort. Vi brukar även servera den berömda scoutkebaben, men det går även att hitta våfflor, korv, pepparkakor och mycket mer.

Julotta

Kårens sista aktivitet är i regel Julottan där utmanare, rovers och ledare står med facklor utanför Mälarhöjdens kyrka i samband med Julottan. Efteråt brukar gänget gå tillbaka till kåken och äta frukost tillsammans.