Information inför terminsstart

9 augusti, 2022 av Heidi Berglund
Jag hoppas att ni alla har haft en fantastisk sommar med mycket bad och skratt.
Hörde att ni som åk på Jamboree hade en otrolig vecka. Jag blev sjukt ledsen över att jag inte åkte 🙂
Hursomhelst.
På måndag (15/8) drar terminen igång igen efter sommaruppehållet.
Scouterna börjar då på samma avdelning som de gick på i våras. För de scouter som ska byta avdelning så sker det vecka 36.
De scouterna som ska börja hos oss, börjar även dem v36.
Lördag den 20/8 är det kåkenstädardagen. Det är den dag som vi rustar upp kåken inför ett nytt år av scouting och äventyr.
Vi startar 10 och håller på till ca 15Vi behöver all hjälp som vi kan få! Kårstyrelsen bjuder på lunch och fika.
Vill du hjälpa till? Maila mig på (heidi.berglund@hojdarscout.se)  att du kommer + ev allergi, så vet styrelsen hur mycket mat vi ska köpa.
Jag vill redan nu flagga för att om drygt 3.5 månad är det dags för vår julmarknad. Det är det vi får in mest pengar på, samt att vi syns i området. Den är jätteviktig för oss.
För att vi ska kunna klara av att hålla en hög kvalitet på marknaden så behöver vi bli fler.
Det mesta jobbet är att baka eller att tillverka saker, men all hjälp är välkommet.
Vill du hjälpa oss att växa? Maila mig på (heidi.berglund@hojdarscout.se) så skickar jag vidare till julmarknadsteamet.
Behöver ni köpa en ny scoutskjorta, halsduk eller märken? Är det bara skjorta du behöver så är det lättast ifall du köper den själv på scoutshop (https://www.scoutshop.se/scoutdrakt/scoutskjortor),
fyll då gärna i Mälarhöjdens scoutkår när du checkar ut så går lite pengar till oss.
Ska du köpa halsduk, märken (och ev skjorta) så kan du göra det via vår kårförsäljning. Du hittar den här (https://hojdar.scout.se/for-medlemmar/karforsaljningen/).
Om du behöver annan fridluftsutrustning så får ni 10% rabatt på friluftskedjan Alewalds.
Det räcker med  att ni visar upp den bifogade PDF när ni handlar i butik. PDF får ni om ni mailar mig (heidi.berglund@hojdarscout.se).
Medlemskapet innebär att du under kalenderåret samlar bonus på alla dina inköp. Genom att ta visa upp den bifogade PDF så erbjuds du deras högsta årsbonusklass (10%).  Fullständiga villkor hittar du på www.alewalds.se.
Efter varje kalenderår erhåller du under våren en bonuscheck med din intjänade årsbonus som du kan lösa in i butiken.
Slutligen vill jag önska er alla en fantastisk sensommar så ses vi till hösten!
Hälsningar, ordförande Heidi