Sommarläger för spårarscouter

Den 12-15 juni har avdelningarna Humlan, Seeone och Toomai läger på Vässarö. Temat är ”Året runt på 4 dagar”. Lägerinformationen finns bifogad längst ner på sidan.

Under föräldramötet tog vi upp vad vi ledare behöver hjälp med. Det är listat i kronologisk ordning, och varje del har en länk till ”Anmälan”.  Det är:

• Packa inför lägret, 3/6, kl. 19:00 – 21:00. Vi ledare kommer vara där men behöver hjälp av ca 6 personer.
  • Bygga upp lägret, 6/6 kl. 8:00 – 7/6 ca kl. 17:00. Kan man inte vara med på själva lägret så är det här en möjlighet att uppleva ön, och få uppleva hur ett läger byggs upp. Det går bra att ta med syskon.
  • Hjälp under lägret, 12/6 kl. 8:00 – 15/6 ca kl. 17:30. Vi behöver hjälp av minst 14 personer, men 18 är bättre. Ni kommer delas upp i tre patruller, och det finns tre roller – mat, ved&vatten, program. De tre patrullerna kommer turas om med rollerna.
  • Hyra lastbil och köra material, 15/6 ca kl. 11:00 – 17:00. Hämta materialet vi har haft på lägret från Singö brygga, och köra det till Mälarhöjden. Det bör räcka med en lastbil, största som får köras på normalt B-körkort har räckt tidigare.
  • Lasta av material från lastbilen, 15/6 kl. 16:30 – 17:30. Flytta materialet från lastbilen, när den kommer fram till Mälarhöjden, in i scoutlokalen. Ju fler det är desto fortare går det.
  • Ta hand om materialet, 16/6, kl. 19:00 – 21:00. Diska, städa av och plocka undan materialet vi har använt. Ta gärna med era scouter, dels får dom se lite mer av vad som görs för att ett läger ska genomföras, dels kan dom utöva sina diskkunskaper dom tränat upp under lägret. Fler är bättre.

I år testar vi ett annat sätt att anmäla sig till att hjälpa till. Det går självklart bra att höra av sig till någon av ledarna på respektive avdelning, men genom att trycka på Anmälan-länken och skriva in namn och mejladress hoppas vi på att det blir enklare för oss ledare att hålla koll. De ”biljetter” som finns är något som systemet använder, men det är inget som behöver skrivas ut eller tas med.