Kårförsäljningen

Scoutdräkten

Vi scouter känns lätt igen när vi bär den blå scoutskjortan eller andra blå scoutkläder. På scoutskjortan fäster vi märken för att berätta vad vi gjort, tillhörighet och vilka intressen vi har.

Grundplaggen i scoutdräkten är en scoutskjorta -t-shirt, -piké med märken och scouthalsduk med sölja. När alla har samma kläder ser man inte vem som är fattig eller rik och det skapar gemenskap. Det finns många andra grupper som också skaffar sig gemensam tröja eller dräkt för att markera sin grupptillhörighet och för att stärka sammanhållningen, till exempel fotbollslag.

Hur skaffar jag en scoutskjorta?

Du kan gå in på scouternas webbshop, kolla på skjortor och betäller därifrån. Så klart finns det även andra saker så som scouternas egna literatur och en massa friluftprylar som kan vara av intresse på Scoutshopen.

Hur beställer jag en scoutskjorta genom kåren?

Det finns beställningaslappar i hallen i Kåken. Fyll tydligt (texta) i beställningen efter att ha passat ut en skjorta som sitter bra. Glöm inte mejladressen. Lägg den ifyllda beställningen i plastfickan på samma ställe. Det skickas ett mejl när beställningen är ihopplockad och då finns den att hämta i kåken.

Kårhalsduk och märken kan köpas på plats när en kårförsäljare är i kåken.
– Lösa märken 10 kr/st

Betalning sker via swish, bankkonto eller kontant.

Prislista:

• Scoutskjorta: barn – 290 kr