Beckbyxorna

Beckbyxorna är en av Mälarhöjdens scoutkårs aktiva utmanarlag. Utmanarscout är man under sista året i grundskolan fram till andra året på gymnasiet.

Till skillnad från tidigare delar av scoutperioden så är det mycket friare under utmanartiden. Planeringen läggs till stor del av scouterna själva, och avdelningsledaren fungerar som ett stöd. I Mälarhöjdens scoutkår är det först under utmanarscouttiden som killar och tjejer är på samma avdelning.

Beckbyxorna är i grunden en sjöscoutavdelning, men vi tar emot äventyrarscouter både från sjöavdelningarna (Najaderna och Neptun) och skogsavdelningarna (Spejarne och Nybyggarna) och försöker ha ett varierat program. Vi arbetar med det andra utmanarlaget Skogsluffarna under seglingar, hajker och fjällkurser.

Vi har möten på tisdagar 18:30- 21.00 i Kåken om inget annat sägs.

Om du är med eller precis ska börja i Beckbyxorna finns det en facebook-grupp ”Utmanarlaget Beckbyxorna” där mycket av vår information går ut, så gå med där så fort du kan.

Instruktioner Tentipi
Hälsoblankett